Wil graag zijn/haar gelijk halen. Gaat de strijd met je aan. Is verbaal sterk en is enorm goed in het bedenken van (tegen)argumenten. Blijft protesteren en rebelleren, ondanks heldere uitleg of duidelijke grenzen. Kan heel lang volhouden, geeft niet zomaar toe. Het lijkt wel of het kind er vanuit gaat dat hij/zij het voor het zeggen heeft, niet de ouder. Verkiest vaak actievere bezigheden (buiten spelen, rennen, springen) boven passievere bezigheden (boekje lezen, knuffelmomenten). Gedrag strong-willed in combinatie met hooggevoeligheid.

zijn/haar zin te krijgen.

Eerder maakte ik al een lijst met gedrag dat kenmerkend is voor een hooggevoelig kind. De combinatie tussen hooggevoeligheid en strong-willed wordt vaak nog onderbelicht. Vandaar dat ik aan de lijst over strong-willed nog een combinatielijst heb toegevoegd: een lijst met gedrag dat ouders vaak observeren bij hun hooggevoelig kind dat ook strong-willed. Kenmerkend gedrag strong-willed kind. Het kind: weet heel duidelijk wat het wel en niet wil. Wil graag zelf bepalen, heeft een grote behoefte aan autonomie. Is behoorlijk aanwezig: je kunt moeilijk om hem / haar heen. Is erg nieuwsgierig: wil graag nieuwe dingen ontdekken en leren. Is ondernemend: wil graag nieuwe dingen doen. Kan zo enorm enthousiast en blij zijn, dat het opvalt. Zo enthousiast als het kind is over sommige dingen, zo enorm saai kan hij/zij andere dingen vinden.

ik ben hooggevoelig en jij

Ben jij of je partner hooggevoelig


Zoals we verschillen in de mate waarin we gevoelig zijn, verschillen we ook in de mate waarin we wilskrachtig zijn. Een kind dat in hoge mate wilskrachtig is, wordt ook wel strong-willed genoemd. In de literatuur wordt gesproken over de high sensation seeker (hss) of het extraverte hooggevoelig (oftewel hoogsensitief) kind. Ik legde in 2012 de link tussen beide eigenschappen, mede dankzij de innerlijke wedstrijd familie waarmee ik werk. Een hss is een kind (of volwassene) dat zowel hooggevoelig als strong-willed. In het blog, waarom zoekt mijn hooggevoelig kind prikkels juist op? Leg ik dit uit. Verschillende lijsten, in dit blog geef ik eerst een lijst van kenmerken van strong-willed. Een kind kan dus ook heel goed strong-willed, maar niet hooggevoelig zijn.

Ben jij een empaat?


Het beste zijn de snellere manieren om het toe te passen zoals Snel eft en de noodrem. Vonk, praktisch toepasbaar "ik verwachte ik niet veel van de manual. Echter, pak je klachten aan met eft is duidelijk, eenvoudig leesbaar en met voldoende illustraties ter verduidelijking. Het beste is de praktische toepasbaarheid van deze methode. Mireille, la roche en Ardenne, ik vind het een wonder. Ik had al aan eft gedaan maar wilde nu een compleet pakket printen ipv een cursus doen of steeds op internet zoeken naar tips. De manual is duidelijk en in goed begrijpelijke taal geschreven. Het beste van eft vind ik dat je zelf aan de gang kunt gaan met je problemen en dat het dan ook nog werkt. Ik vind het een wonder.

ik ben hooggevoelig en jij

Linda, rotterdam, direct resultaat, ik had hoge verwachtingen toen ik de pak je klachten aan met eft manual bestelde. De manual bleek heel duidelijk te zijn. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de methode werkt. Het beste aan deze methode is dat je direct resultaat kan merken. Duidelijke stap voor stap uitleg "Ik bestelde maar wist niet wat ik kon verwachten. Karen Brouwers, duidelijke manual "Mijn verwachtingen waren hoog gespannen toen ik 'pak je klachten aan met eft' bestelde.

Het is een duidelijke manual. Het beste zijn de duidelijk, korte en concrete instructies. Gemakkelijk toe te passen "Toen ik bestelde hoopte ik dat het effect zou hebben en dacht wie weet. De manual is duidelijk geschreven en is overzichtelijk. De methode is gemakkelijk toe te passen.

Inspirerend leven Inspiratieplatform voor bewust leven

Hans de ruiter, duidelijke stap voor stap uitleg "Toen ik bestelde wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik heb al veel geprobeerd en niets heeft echt geholpen, dus mijn verwachtingen waren niet al te hoog. De manual is duidelijk met een stap voor stap uitleg. Het beste aan de eft methode is dat je het shampoo overal kunt toepassen. Karen Brouwers, duidelijke manual waarmee je zo aan de slag kan. Toen ik de manual bestelde dacht ik dat het de moeite van het proberen waard hardlopen kon zijn. Het is een duidelijke manual waarmee je zo aan de slag kan. De methode is gemakkelijk te implementeren.

ik ben hooggevoelig en jij

Home - energie coaching

Mieke, simpel en overal te doen "De fotos zijn duidelijk en de tekst is goed leesbaar. De methode is simpel en overal te doen. Niet moeilijk te onthouden en goed te doen zonder dure en lastige therapie.". Mirjam, het was een pure verrassing, toen ik bestelde had ik eigenlijk geen idee. Het was een pure verassing. De manual is duidelijk. Het beste vind ik de mogelijkheden. Mijn verwachtingen waren laag maar ik kan zeggen dat het werkt!

Mijn verwachtingen waren laag toen ik pak je dandruff klachten aan met eft bestelde. Ik moet echter zeggen dat de manual duidelijk is en dat alles helder is uitgelegd. Deze methode kan je op alle momenten van de dag toe te passen en kost niet veel tijd. Jvl, je kunt zelf binnen 5 minuten aan je problemen gaan werken "de eft methode wordt duidelijk en begrijpelijk opgelegd zodat je de instructies kan opvolgen. Het beste aan het boek is dat je zelf binnen 5 minuten aan je problemen kan gaan werken. J.m, zwaanshoek, je merkt al vrij snel resultaat. Pak je klachten aan met eft is goed en duidelijk geschreven. De eft methode is effectief en je merkt al vrij snel resultaat.

Homepage - just be you

Wat anderen zeggen, het werkt gewoon! Toen ik bestelde had ik geen verwachtingen omdat ik niet wist hoe het zou werken. Baat het niet dan schaad het niet, dacht. Het is duidelijk en gemakkelijk aan te leren. Er is goed uitgelegd wat de bedoeling. Na de eerste keer al een groot verschil. Naarmate je het beter begrijpt wordt het effectiever. Niels, op alle momenten van de dag toe te passen.

Ik ben hooggevoelig en jij
Rated 4/5 based on 833 reviews